Servicii Web Design&Development
cat costa un website de prezentare, cost website de prezentare, website de prezentare, agentie de web design, dezvoltare web

„Cât costă un website de prezentare?”. Această întrebare o auzim des de la persoanele cu care intrăm în contact.

Pare că această întrebare are un răspuns simplu și concis… În realitate, răspunsul este unul foarte complex și ține cont de foarte multe aspecte.

Vom începe acest articol prin a explica procesele principale când vine vorba de realizarea unui website de prezentare.

Discuția cu clientul

Primul pas în realizarea unui website de prezentare este discuția dintre potențialul client și o agenție. În urma acestui pas, agenția are o idee conturată despre nevoia clientului și poate genera o ofertă de colaborare. (CERE AICI O OFERTĂ)

Totodată, aici, se stabilește și tipul site-ului de prezentare. Acesta poate fi ONE-PAGE (o singură pagină cu mai multe secțiuni) sau normal (pagini separate). Un alt aspect foarte important îl reprezintă structura și design-ul. Aici se stabilește de comun acord cu potențialul client dacă se va merge pe o temă predefinită sau pe un design personalizat.

Stabilirea cotației

După ce se stabilește cotația agenției (prețul) care în cazul agenției noastre pornește de la 249E (VEZI TOATE PREȚURILE AICI) urmează pasul în care se stabilește și achiziționează DOMENIUL și GĂZDUIREA.

Domeniul și găzduirea

Dacă potențialul client nu deține deja aceste aspecte urmează pasul în care îi explicăm clientului despre ele și le achiziționăm.

Domeniul este adresa website-ului și costul acestuia este undeva între 10-20E/an în funcție de tipul lui (.com/.ro etc).

Găzduirea (pe care noi o achiziționăm de fiecare dată de la CLAUSWEB) este serverul unde va rula website-ul, și în funcție de dimensiunea acestuia se alege pachetul de găzduire. Prețul unei găzduiri variază, pentru website-urile de prezentare mici, de la 200LEI/AN și pot ajunge până la 500LEI/AN.

Mentenanța

După cum știm, un website, are nevoie din când în când și de mentenanță. Acest serviciu este foarte important, atât din punct de vedere al securității, cât și din punct de vedere al conținutului.

În general, majoritatea agențiilor pun la dispoziția potențialilor clienți anumite pachete lunare cu un număr de ore alocate, mentenanță la cerere și repararea eventualelor erori.

La UtilHelp Software&Solutions, acest serviciu este fără obligații din partea beneficiarului, astfel, contractul de mentenanță dintre noi și clienții noștrii nu are o sumă fixă de plată lunară, ci clienții plătesc doar „cât consumă”, adică se stabilește un preț pe ora de intervenție (de la 15E/oră) și se plătește direct proporțional cu cât acționăm în luna respectivă. (în medie, printre clienții noștrii, un website de prezentare are nevoie de undeva la 2 ore lunare de mentenanță)

Concluzie

Chiar dacă nu ai găsit răspunsul direct la întrebarea Cât costă un website de prezentare?” acest articol te-a învățat că prețul unui website de prezentare diferă foarte mult de la client la client și de la cerințe la cerințe, însă, în urma celor prezentate mai sus, îți poți face o idee clară despre ce implică realizarea unui website de prezentare și care sunt costurile de plecare. Costul inițial pleacă de la 249E, iar cel de întreținere lunară de la 30E/lună. Îți recomand să ceri o cotație personalizată aici, pentru că realizarea unui website de prezentare în 2021 este foarte importantă pentru afacerea ta!

Nu uita, dacă ti-a plăcut acest articol și consideri că te-a ajutat, distribuie-l și prietenilor tăi!

Înscrie-te în universul UHS.

Autor

ILIE Andrei-Leonard

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

UtilHelp Software&Solutions a devenit INNTECH. Pentru a accesa noul website, apasa pe butonul de mai jos sau acceseaza https://inntech.dev.